FAQ

Wat is (zuur)desem?

Desem, of zuurdesem, is een gefermenteerde mengsel van meel en water. De fermentatie creëert natuurlijke gistbacteriën die werken als een hele langzame rijsmiddel. Broden krijgen daarom vaak een lange rijs van tot 24 uur. Er zijn veel voordelen van desembrood:

- Het bevat door de fermentatieproces minder gluten dan brood gebakken met bakkersgist, en is daarom vaak makkelijker te verteren. 

- De lange rijs geeft een diepere smaak

- Desembrood bevat goede bacteriën die goed zijn voor je darmflora

Ik heb besteld om af te halen, waarom kan ik pas een dag later mijn bestelling ophalen?

Omdat wij werken met desem krijgen al onze producten (m.u.v. de koekjes) een lange rijs van tot 24 uur. Dit betekent dat we minimaal een dag nodig hebben om jouw producten te maken. 

Ik heb een allergie. Zijn jullie producten geschikt voor mij?

Wij bereiden onze producten in de keuken van Kantien. Dit betekent dat er sporen van de meeste allergenen aanwezig kunnen zijn. Als je twijfels hebt hierover ben je welkom om te vragen in het bakkerijtje of via alice@brodutrecht.nl

Met welke ingrediënten werken jullie? 

Wij werken zoveel mogelijk met natuurlijke ingrediënten van hoge kwaliteit. Zo zijn alle kaneelbroodjes en koekjes gemaakt met echte roomboter, en dat proef je! In ons brood gebruiken we bloem en meel van Nederlandse afkomst, en waar het kan kiezen wij vaak voor biologisch. 

Hoe kan ik betalen?

Als je bij ons in het bakkerijtje langskomt en koopt uit de 'vrije verkoop' kun je met pin betalen (Maestro, Visa, Mastercard, Apple/Google/Samsung Pay en American Express). Als je online een bestelling plaatst voor afhalen kun je met iDeal betalen. 

Ik wil een grote bestelling plaatsen, hoe doe ik dat?

Leuk! Onze kaneelbroodjes zijn altijd populair bij evenementen en feestjes. Er zijn veel mogelijkheden en we denken graag met je mee. Het beste is als je een email stuurt naar alice@brodutrecht.nl met je wensen en kijken we even wat we kunnen doen!